$(".et_pb_post a.more-link").html(function () { return $(this).html().replace('read more', 'Continue Reading'); });

I ove godine, održana je tradicionalna Međunarodna konferencija bivših ovisnika, 12. po redu Kršćanska druženja. Na trodnevnom skupu održanom od 13.04. do 15.04.2018, u Hotelu Holywood u Sarajevu učestvovalo je oko 160 pojedinaca iz čitave Balkanske Regije.

Ova konferencija već više od decenije ima za cilj da hrabri i podržava osobe pogođene problemom ovisnosti na putu njihovog oporavka. Teme ovogodišnje konferencije pozivaju na ustrajnost kroz prevazilaženje prepreka na koje nailazimo na ovom putu. Nebojša Đurić, pastor EC Hosana iz Pule govorio je o Prevenciji (ot)pada, Petar Petrov, pastor EC Štip iz Makedonije propovjedao je na temu Rehabilitacije grešnika, dok je Ico Matulić, pastor EPC Korčula sa Korčule govorio o značaju Reintegracije u zajedništvo. Na radionicama koje su održane poslije propovjedi svaki učesnik je mogao da se preispita i podijeli svoja razmišljanja o ovim temama.

Životne priče o promjenjenim životima koje smo čuli svjedoče da se čuda zaista dešavaju.
Iz godine u godinu ovaj događaj je prilika da se proslavi novi život u slobodi bez ovisnosti, kroz zahvalnost, pjesmu i druženje sa dragim, poznatim, ali i novim ljudima koji su tek započeli svoje putovanje ka jednom potpuno drugačijem životu.

Call Now ButtonVrijeme je. POZOVI!