PO postao članica WFAD-a

NVO Proslavi Oporavak postao članom Svjetske federacije protiv droge
U svrhu stvaranja što jače mreže unutar Europskih akcija koje podržavaju borbu protiv ovisnosti, postali smo članovi Svjetske federacije protiv droge (WFAD).

Rad WFAD-a je izgrađen na načelima univerzalnog zajedništva i temeljnih ljudskih i demokratskih prava. WFAD kroz svoj rad dokazuje da društvo ima pravo na činjenične informacije o rizicima i štete uzrokovane upotrebom droga. Svi ljudi imaju pravo na zaštitu od šteta nastalih uporabom droga, a ovisnici imaju pravo na očekivanje života bez droge i imaju priliku voditi produktivan i sretan život.

Pokretači su jedne od najvećih i najpriznatijih svjetskih konferencija koja se svake dvije godine održava u Stockholmu (Švedska).

Proslavi Oporavak nastoji sa svojim udjelima u vodećim mrežama koje promoviraju život bez ovisnosti doprinijeti uklanjanju stigme da je ovisnost neizliječiva te i na taj način poduprijeti kreiranju politika koje doprinose mjenjanju svjesti kod sveopće populacije, ali i kod onih koji kreiraju akcione planove za borbu protiv ovisnosti.