CND vijesti 2017

U Beču je između 13-17.3 održana 60 sjednica Komisije za Narkotike (CND) pri UNODC, ovog puta sa najvećim brojem učesnika. Čak 1600 delegata članica UN-a i civilnog društva je prisustvovalo plenarnim sjednicama, izgradnji novih bilateralnih odnosa, te prezentacija globalnih primjera dobre prakse unutar side event-a.

Proslavi Oporavak kao jedina organizacija civilnog društva iz BiH je ponovo aktivno participirao na konferenciji kroz učešće njegovog predstavnika u side eventima, raznim sastancima i dogovorima vezanim za još bolju involviranost civilnog drustva unutar UN-a.

Jedna od glavnih aktivnosti čega smo bili i nosioci je nastavak kampanje o oporavku gdje je Proslavi Oporavak sa još 12 organizacija članica Mreže Oporavljenih Ovisnika (RUN) organizirao izložbu tj. stalnu postavku koja je upucivala na ljude u oporavku u svojim zajednicama iz cijelog svijeta u kojima žive, djeluju i doprinose. Sama izložba je imala za cilj jos vece zagovaranje i vidljivost oporavka kao održive opcije u smanjenju zloupotrebe droga, te se kao takvo pokazalo jako korisnim jer su mnogi učesnici pokazali interesovanje.